Forberedelse ca. 20 minutter. Bagetid mindst 45 minutter.
1 æg
150 g brun farin
50 smør
1 dL mel
1 tsk vanillesukker
1/4 tsk kardemomme
1 tsk kanel
1/2 tsk bagepulver
50 g hakkede hasselnødder
1 skrællet, groftrevet æble
1 skrællet æble i tynde både
Ægget piskes i en skål. Farin og smør røres sammen i en anden skål. Farinsmør hældes i æggeskålen og blandes. Mel, krydderier og bagepulver blandes i en skål (fx farinskålen for at spare opvask) og sigtes over i ægge-farinsmør-skålen. Det hele røres sammen. Hakkede nødder og revne æbler vendes forsigtigt i. Dejen hældes i en en smurt springform og æblebådene lægges rundt langs kanten som pynt.
Bages ca. 45 min. ved 160 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar