torsdag den 25. november 2010

Krydderkage med nødder og æbler

Forberedelse ca. 20 minutter. Bagetid mindst 45 minutter.

1 æg
150 g brun farin
50 smør

1 dL mel
1 tsk vanillesukker
1/4 tsk kardemomme
1 tsk kanel
1/2 tsk bagepulver

50 g hakkede hasselnødder
1 skrællet, groftrevet æble
1 skrællet æble i tynde både

Ægget piskes i en skål. Farin og smør røres sammen i en anden skål. Farinsmør hældes i æggeskålen  og blandes. Mel, krydderier og bagepulver blandes i en skål (fx farinskålen for at spare opvask) og sigtes over i ægge-farinsmør-skålen. Det hele røres sammen. Hakkede nødder og revne æbler vendes forsigtigt i. Dejen hældes i en en smurt springform og æblebådene lægges rundt langs kanten som pynt.

Bages ca. 45 min. ved 160 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar