fredag den 7. oktober 2011

Indisk fiskeret

Hvid fisk simrekogt i creme af krydderier og yoghurt. Nok til to sultne.

300 g hvid fisk, fx torsk
300 g grøntsager, fx squash i halve skiver
2 spsk yoghurt
1 stort løg, finthakket
1 lillefinger ingefær, fint revet
2-3 fed hvidløg, presset
Friske krydderurter, fx koriander

Krydderier:
1/4 tsk bukkehornsfrø (kan undværes)
1/2 tsk spidskommenfrø
1/2 tsk chilipulver
1/4 tsk gurkemeje
1/2 tsk garam masala
1/2 tsk koriander
1/2 tsk salt

  1. Varm lidt olie i en dyb pande, og rist bukkehornsfrø og spidskommenfrø et halvt minut i olien.
  2. Hæld løg i, og steg til løgene er klare. 
  3. Kom resten af krydderierne og yoghurten i. Steg 1 minut. 
  4. Kom grøntsagerne i, steg til de er møre, men ikke for bløde, cirka 3 minutter. 
  5. Kom ingefær og hvidløg i, og steg yderligere 1 minut. Rør godt rundt, og tilsæt evt. lidt vand, hvis det er ved at brænde på.
  6. Skær fisken i mundrette stykker, og kom dem i panden. Vend dem forsigtigt rundt i kryddericremen. 
  7. Læg låg på, og lad simre for lav varme i 20-25 minutter.
  8. Pynt med finthakkede krydderurter. 

Server fx brune ris og tomatsalat til.

Inspireret af Roshi Razzaq: Indisk Mad. Könemann, 1993.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar