torsdag den 26. december 2013

Chokolademousse med ingefær

150 g mørk chokolade
1/4 L fløde
3 æg delt i blommer og hvider
4 spsk sukker
3 spsk ingefær, revet

Brug tre skåle og en gryde med vandbad.

1. Hak chokoladen groft og smelt den langsomt i vandbad. Lad den køle lidt af.

2. Pisk fløden (pånær 4 spsk, som stilles lunt)

3. Pisk æggeblommer med sukker til det er hvidt og luftigt. Rør ingefæren heri bagefter.

4. Pisk æggehviderne til de har små toppe og kan stå selv. Husk at piskerisene skal være rene og tørre.

5. Rør 4 spsk fløde i den smeltede chokolade. Det er vigtigt at fløden ikke er kold, så chokoladen stivner. Fløden skal helst være stuetemperatur.

6. Nu kommer det svære: Vend forsigtigt chokolademassen med æggeblommemassen. Vend derefter hvider og flødeskum i også. Gem evt. lidt flødeskum til pynt.

7. Kom moussen i en pæn skål eller i portionsskåle og stil den i køleskabet mindst en time.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar