mandag den 7. november 2011

Chili con Carne

Inspireret af Chili Johns. Til ca. 12 personer.

1/2 pose pintobønner, sat i blød 10 timer og derefter kogt ca. 1 time

1 kg løg i tern
3 kg okseklump i tern
10 fed hvidløg, hakket
2 spsk spidskommen
3 dåser flåede tomater
1 krus stærk kaffe
1 øl (fx stout eller brown ale)
1 dL oregano
3 (eller flere) chilipebre, skivet
Salt

Løg og kød svitses.
Spidskommen, hvidløg og peber kommes i.
Kaffe, hakkede tomater og øl kommes i.
Oregano og chili kommes i.

Retten simrer mindst et par timer, til kødet er mørt. Smag til med salt og juster styrken med lidt ekstra chili. Hvis den er ved at blive for tør, kan der spædes med lidt øl eller kaffe. Den skal blive lettere grødet til sidst. Bønnerne kommes i, og retten tages af varmen.

Kogningen genoptages dagen efter (eller efter den er kølet lidt af). Når kogningen genoptages falder kødet fra hinanden i trevler og bliver dejlig svampet. Desuden afrundes skrapheden fra krydringen.

Serveres med græsk yoghurt og frisk basilikum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar