søndag den 29. januar 2012

Hokkaidosuppe med ingefær, chili, honning, hvidløg og citron

 med ingefær, chili, honning, hvidløg og citron

Nok til to ret sultne.

Lidt rapsolie
1 spsk timian
1 hokkaido med skræl, kernerne skrabet ud og skåret i store tern
2 løg i mellemstore tern
3 fed hvidløg i mindre tern
1 tsk chiliflager
1/2-1 dL ingefærkoncentrat
1 spsk honning
2 spsk olivenolie
2 små skiver syltet jalapeño (eller mere chili ovenfor)
Saft fra en halv citron eller lime
Salt

Drys:
Græskarkerner, ristede med salt på en tør pande.
Kokosmel, ristet ganske kort på en tør pande
Krydderurter, hakkede. Fx basilikum.

Varm rapsolien, steg timian, chili og løg et par minutter. Kom hokaido og hvidløg i, steg et par minutter mere. Hæld vand over, nok til det dækker. Kog til det er meget mørt, ca. 25 minutter. Blend. Kom ingefær, honning, olivenolie, jalapeño og citronsaft i, blend lidt mere. Smag til med salt.

Hæld i skåle og drys drys over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar