fredag den 8. februar 2013

Mayas basiscurry

Nem vinterret af ting man alligevel altid har i køkkenet.

Karry (gerne paste, gerne stærk, tilføj evt. ekstra chili)
Løg, groft hakket
Røde linser
Hvidløg
Ingefær
Kartofler i tern
Evt. andre grøntsager, fx fintsnittet hvidkål
Bouillon (gerne kylling eller lam)
Spinat (frisk eller frossen)
Evt. kikærter
Evt. kokosmælk

Svits karryen (i olie, hvis det er pulver) i en tung gryde. Svits løgene til de er klare. Kom linser, hvidløg, ingefær, kartofler og evt. andre grøntsager - pånær spinat! - i gryden, og svits et par minutter ved middel varme. Pas på det ikke brænder på. Hæld bouillon og evt. kokosmælk og kikærter i gryden, og lad retten simre minimum 1 time, gerne 3. Kom spinaten i og lad den simre med de sidste 20 minutter cirka.

Serveres fx med yoghurt og ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar