onsdag den 20. februar 2013

Indisk lammegryde med aubergine

Verdens bedste ret.
5 personer, serveres med ris og raita og en salat af en slags
Start to timer før hvis du også skal nå at skære kødet ud og lave raita og salat mm.

2 auberginer

450 g lammekød (fx fra bov, kølle eller tykkam)
3 dL vand
2 løg, hakket
5 fed hvidløg, presset
1 spsk ingefær, fintrevet
2 tsk chilipulver1 tsk garam masala
1/2 tsk gurkemeje

3 spsk olie

2 spsk yoghurt
1/2 dåse flåede tomater

2 spsk citronsaft
5 karryblade (kan undværes)
1 spsk sukker
1 tsk spidskommenfrø, let knuste

1. Skær auberginerne i tykke skiver og derefter i kvarte. Strå dem med salt og lad dem stå i 40-50 minutter, så den bitre saft trækkes ud. Skyl i rigeligt koldt vand.

2. Skær kødet ud i tern a ca. 2 cm. I en stor tung gryde kommes vand, kød, halvdelen af løgene og hvidløgene, al ingefæren og krydderierne: Chili, garam masala og gurkemeje. Lad retten simre ca. 30 minutter.

3. Nu skal saucen jævnes. Vær forsigtig, det er en lidt svær teknik. Skru op for varmen, så det koger godt. Kom 3 spsk olie i gryden i en tynd stråle mens du rører konstant, så det ikke brænder på. Rør indtil væsken jævnes til en tyk pure, bliver lidt mørkere og der er små dråber olie. Det tager måske et par minutter, måske lidt længere. Tilsæt lidt mere vand hvis det er ved at brænde på.

4. Kom auberginer, tomater, resten af løgene og yoghurten i. Kog ved svag varme 30 minutter eller mere.

5. Kom resten af ingredienserne i: Citronsaft, karryblade, sukker, spidskommen og resten af hvidløgene. Simr 10-15 minutter. Smag til med salt.

Pynt med grønt og server med hvide ris, raita og gerne en salat.

Inspireret af Roshi Razzaq: Indisk Mad. Könemann, 1993.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar