Bund - dagen før
2,5 dL lunkent vand
15 g gær
2 tsk salt
Ca. 500 g tipo 00 mel ("pizzamel")
6 spsk olivenolie
1. Opløs gæren i vandet
2. Tilsæt mel og ælt til dejen er fast og glat. Tilsæt mere mel om nødvendigt.
2. Del dejen i tre stykker som formes til boller og pakkes ind i husholdningsfilm
3. Læg på køl i 3-12 timer
Tomatsovs - 1 time før
1 spsk oregano
1 stort løg, hakket
1 stort fed hvidløg, presset
400 g tomatpassata
1 stort fed hvidløg, presset
400 g tomatpassata
Salt, peber
1. Steg løg ved svag varme i 5 min
3. Tilsæt tomat og oregano og kog ved svag varme i 20-60 min
4. Blend og smag til med salt og peber
Fyld
Fyld
2 poser frisk mozzarella i tynde skiver
Grøntsager, fx champignon, peberfrugt, løg, frisk tomat el.lign. i tynde skiver
Oregano, ruccola eller frisk basilikum
1. Varm ovn og bageplader/pizzasten op til 225 grader varmluft
2. Gør fyldet klar.
Lav én pizza ad gangen:
3. Rul en klump dej tyndt ud. Forbag 2 minutter.
4. Smør et tyndt lag tomatsovs på, så fyld og så mozzarella. Bag 5-7 minutter.
5. Tag pizzaen ud af ovnen og drys straks med oregano eller ruccola eller frisk basilikum
4. Smør et tyndt lag tomatsovs på, så fyld og så mozzarella. Bag 5-7 minutter.
5. Tag pizzaen ud af ovnen og drys straks med oregano eller ruccola eller frisk basilikum
Særligt for kartoffelpizzaer:
Udelad tomatsauce, pensl i stedet bunden med olivenolie og drys med frisk rosmarin og saltflager.
Fyld: Papirstynde kartoffelskiver + mozzarella
Ingen kommentarer:
Send en kommentar