onsdag den 29. april 2020

Auberginelasagne

1 pk friske lasagneplader
2 hele auberginer i grove skiver

2 løg, finthakket
2 fed hvidløg, presset
2 ds tomater
1 ds tomatpure
Frisk timian
Sukker, fish sauce, engelsk sovs, salt, peber mm. til tilsmagning

2 spsk smør
2 spsk hvedemel
2(?) kopper mælk
1 pk frisk mozzarella
Muskat, salt, peber

Rasp.

1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider, lad dem trække 30 min.
2. Lav tomatsovs: Steg løg gyldne, tilsæt tomat og timian. Smag til med sukker osv. Lad det simre i 30 min.
3. Lav opbagt sovs af smør, mel og mælk. Tilsæt mozzarella og rør rundt i mellem ind til den er smeltet. Smag til med muskat, salt og peber. Juster tykkelsen med mælk.
4. Skyl al salt af aubergineskiverne og tør dem i et viskestykke. Steg dem på en bordgrill eller grillpande (uden fedtstof) 1-2 minutter eller til de tager farve.
5. Smør et stort fad og byg lasagnen: auberginer, tomatsovs, ostesovs, lasagneplader, og forfra. Slut med ostesovs og et lag rasp.

Bages 40 minutter ved 180 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar