tirsdag den 18. august 2020

Vegan curry i kokosmælk

4 pers.

4 dL basmatiris
1 spsk rød curry paste 
2 løg - halveres og skæres i tykke skiver
4 kartofler - halveres og skæres i tykkes skiver
1 ds kokosmælk
2 dL bouillon
1/2 dL røde linser
Evt. fire dråber fish sauce
1 håndfuld vindruer - halveres
2 tomater - skæres i tykke både
1 lime i både
1 håndfuld frisk basilikum
1 dL cashewnødder (60 g)

1. Skyl risene og stil dem i blød i 30 minutter

2. Steg løg og kartofler i curry paste ved lav varme indtil løgene er klare

3. Tilsæt kokosmælk, bouillon, linser og evt. fish sauce, kog 20 minutter (eller til kartofler og linser er møre) under låg.

4. Hæld det meste af vandet fra risene, tilsæt 4 dL nyt vand og 2 tsk salt. Kog risene i 10 minutter ved mellem varme under låg. Tag gryden af blusset og lad dem hvile 10 minutter under låg.

5. Tilsæt vindruer og tomater til sovsen, kog 2 minutter uden låg. Smag til med salt.

Anret med limesaft, basilikumblade og cashewnødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar