Boller/frikadeller
- ½ liter boullion
- 100 g granuleret ærtekød
- 2 spsk havregryn
- 2 spsk solsikkekerner
- 1 stort løg, fintrevet
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
- 1½ tsk koriander
Karrysovs
- 1 løg, finthakket
- 1 æble i grove tern
- 3 spsk smør
- 3 spsk karry
- ½ tsk gurkemeje
- ¼ tsk salt
- 2 spsk mel
- 3 dl boullion
- 3 dl sødmælk
- Sukker, peber
- Evt. citronsaft
Først: Boller
- Inspireret af Cathrine Yogas opskrift.
- Lad ærtekødet trække 5 minutter i bouillonen
- Blend havregryn og solsikkekerner til mel
- Pres væsken fra ærtekødet og lad det køle ned – gem bouillonvandet til senere.
- Blend ærtekødet let med en stavblender.
- Rør krydderier og mel i kødet og lad farsen trække i minimum 10 minutter
- Form 20 boller af farsen, og bag dem ved 200° i cirka 15 minutter til de er lysebrune med halvfast skorpe
- Køl af minimum 20 minutter indtil bollerne er faste
Dernæst: sovs
- Steg krydderier af i 1 spsk smør
- Tilsæt løg- og æbletern, og steg ved lav varme. Sæt til side
- Smelt 2 spsk smør
- Tilsæt mel og pisk kraftigt til det bliver til ensartet groft “pulver”
- Tilsæt bouillon og mælk lidt ad gangen, pisk mellem hver tilsætning til det bliver en jævn melbolle ved de første par tilsætninger og siden en jævn sovs. Tilsæt evt. mere vand
- Kom de stegte løg og æbletern i
- Smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.
- Kog ved lav varme og under omrøring til æblerne er helt møre
Serveres med ris.
Inspireret af opskrift fra Cathrine Yoga.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar