Dej 1
- 250 g blødt smør
- 125 g flormelis
- 110 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 3 æggeblommer
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 øko citron, saft og revet skal
Dej 2
- 125 g marcipan, groft revet
- 75 g sukker
- 50 g blødt smør
- 2 æg
Citron-frosting
- 1/2 bakke flødeost
- 1 øko citron, saft og evt. revet skal
- Cirka 150 g flormelis
Dej 1: Stor skål
- Pisk smør, flormelis, sukker og vaniljesukker til det er ensartet, hvidt og luftigt
- Pisk et æg i dejen ad gangen og derefter en æggeblomme ad gangen
- Bland hvedemel og bagepulver sammen, sigt det i dejen og rør rundt
- Riv citronskal og rør skal og saft i
Dej 2: Mellemskål
- Rør marcipan og sukker sammen, til det er helt ensartet, og rør derefter smør i
- Rør et æg i ad gangen, rør til dejen er ensartet
- Rør sammen med dej 1
Bages en halvlav form (så kagen bliver gennembagt uden at få for mørk skorpe) ved 170° cirka 35 minutter.
Frosting
- Rør flødeost og citronsaft sammen til en glat masse
- Tilsæt flormelis lidt ad gangen til det er tykt og sejt
- Sæt det i køleskabet til kagen er færdigbagt og kølet af
- Smør forsigtigt ovenpå kagen og drys evt. med revet citronskal
Kagen kan fint fryses uden frosting.
Inspireret af opskrift fra Valdemarsro.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar