onsdag den 7. august 2024

Citronmåne med frosting

Dej 1

  • 250 g blødt smør
  • 125 g flormelis
  • 110 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 3 æggeblommer
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 øko citron, saft og revet skal


Dej 2

  • 125 g marcipan, groft revet
  • 75 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • 2 æg


Citron-frosting

  • 1/2 bakke flødeost
  • 1 øko citron, saft og evt. revet skal
  • Cirka 150 g flormelis


Dej 1: Stor skål

  1. Pisk smør, flormelis, sukker og vaniljesukker til det er ensartet, hvidt og luftigt
  2. Pisk et æg i dejen ad gangen og derefter en æggeblomme ad gangen
  3. Bland hvedemel og bagepulver sammen, sigt det i dejen og rør rundt
  4. Riv citronskal og rør skal og saft i


Dej 2: Mellemskål

  1. Rør marcipan og sukker sammen, til det er helt ensartet, og rør derefter smør i
  2. Rør et æg i ad gangen, rør til dejen er ensartet
  3. Rør sammen med dej 1


Bages en halvlav form (så kagen bliver gennembagt uden at få for mørk skorpe) ved 170° cirka 35 minutter.


Frosting

  1. Rør flødeost og citronsaft sammen til en glat masse
  2. Tilsæt flormelis lidt ad gangen til det er tykt og sejt
  3. Sæt det i køleskabet til kagen er færdigbagt og kølet af
  4. Smør forsigtigt ovenpå kagen og drys evt. med revet citronskal

Kagen kan fint fryses uden frosting.


Inspireret af opskrift fra Valdemarsro.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar